Alternatívák

under construction!

 

Innerstave- az alternatív hordó


Egy gazdaságos megoldást kínálunk az olyan borászoknak, akik értékelik a valódi tölgyfa értékeit és ízét. Az innterstave-hordók belsejében a hordó magasságának megfelelő tölgy dongákat helyezünk el sugaras vonalakban. Ezt a rendszert kádárműhelyünk csapata helyezi be a hordó tetején. Ez a rendszer könnyen tisztítható a hagyományos hordótisztítás módszereivel.

Sok előnye közül az egyik, hogy a borkészítés valamennyi szakaszában használható és tervezése révén az új prémiumkategóriás hordókkal megegyező mértékben közvetíti a tölgy ízt. Ellenben az ára  csökkenti a borászok költségeit.

 „Tölgy lánc”

Elsősorban azoknak a borászoknak ajánljuk, akik nem részesítik előnyben az intenzív tölgy ízt, illetve szeretnek kísérletezni a tölgyfa íz hatásával.

A láncot a borász is behelyezheti a peremes nyíláson keresztül, variálhatja a láncszemeket. Minden egyes láncszem az új Innerstave hordó által kibocsájtott tölgy aroma egyharmadának felel meg.

A tölgy lánc azonban, az innerstave hordókkal ellentétben, csak a hordó érlelési szakaszban használható!

Innerstave- Lécek

 

Egy készlet 20 négyzetláb faanyagot tartalmaz, duplájára növelve a 225 L-es hordó felszínét, íz hatásában szinte egyenértékű az új prémiumhordóéval.  A készletet a kádárműhely csapata szereli be a boros tartályokba, így a nagyobb méretű edényekben is prémiumhordó jelleget lehet elérni. Használata a borgyártás egész folyamata alatt lehetséges.

Kockák

 

Azoknak a borászoknak ajánljuk, akik prémium fahordó ízeket szeretnének a rozsdamentes acél tartályaikban készült boraiknak. A zsákok kb. 15 font  súlyúak, felületük 68,1 négyzetláb. A zsákok a tartályokba szabadon engedhető, vagy lerögzíthetőek.

Előnyük, hogy az adagoló csövön keresztül a kockák a használt hordókba is betehetőek, így lehetőség van felfrissíteni az ízt. Leginkább az utóerdejés során ajánljuk használatukat.

 

Mini dongák

A dongákat zsákokba csomagoljuk, amit azután a tartályokba szabadon engedhetőek, különösebb előkészületet nem igényel. A dongák felülete egy 225 L-es hordó felületének felelnek meg. A mini dongák a borkészítés bármely folyamatában használhatóak, de leginkább az utóerjedés során ajánlottak.

 

Chips

 

A vevő igényének megfelelően pörkölt tölgy, akác és cseresznye chipsek. Segítik az aromák kiteljesedését, stabilizálja a színt. A borászok által legkedveltebb termék.

 

Alacsony költségráfordítással igen pozitív hatás érhető el a borkészítésben. 

 További képekért keresse fel Facebook oldalunkat!

Gyártás helye: 7900 Botykapeterd, Hrsz: 017/22
Mobil: 0036 (70) 562-8453 E-mail: info@balazsbarrels.com, balazsbarrels@gmail.com